FESTIVAL MUZIČKOG FILMA: Bogat program od 21. do 24. decembra u Jugoslovenskoj kinoteci

V.V.S.

14. 12. 2023. u 19:32

SEDMO izdanje Festivala muzičkog filma - Paralelne vizije (Paralel Vision), održaće se od četvrtka 21. decembra, do nedelje 24. decembra - u velikoj sali Muzeja jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj ulici.

ФЕСТИВАЛ МУЗИЧКОГ ФИЛМА: Богат програм од 21. до 24. децембра у Југословенској кинотеци

foto Promo

Program otvara najnoviji film o jednom od pionira rokenrola i kako mnogi poznavaoci tvrde pravom kralju, kontraverznom Litl Ričardu. Dokumentarac o siromašnom i talentovanom dečaku s američkog juga, vodi publiku u drugu polovinu XX veka i osim neverovatnog umetnikovog života, baca svetlo i na aktivnosti tadašnjeg establišmenta, segregaciju, rasizam, predrasude, ali i podršku i oduševljenje kolega i publike, koje ga je pratilo do duboke starosti. Pored obilja originalnih arhivskih snimaka, u filmu govore i Pol Makartni, Mik Džeger, Džon Voters...

Istovremeno, s izučavanjem istorije rokenrola i svetskih prilika polovinom prošlog veka, u selekciji je i izuzetan dokumentarac o šokantnim aktivnostima i delovanju velike američke zvezde i mogućeg novog predsednika SAD-a, Kanje Vesta. Kako se to svet menja ili se već promenio pred našim očima i koje će biti posledice opšteg (ne)reagovanja na govor mržnje i militantnost, pita se autor ovog ostvarenja. Film koji bi svi trebalo da pogledaju.

Takođe, na programu su i dokumentarci o bendu Simpl Majnds, koji vodi na romantično putovanje u 80-te, što je i svetska premijera ovog filma, nakon prikazivanja u Velikoj Britaniji, a tu su i priče o hevi metal frontmenima Brusu Dikinsonu i buntovnom Ekselu Rouzu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!