NJEGOŠ, UM I DUŠA SLAVJANSKA: U Ruskom domu obeležava se 210 godina od rođenja velikog pesnika

V.V.S.

12. 12. 2023. u 14:11

U RUSKOM domu u Beogradu, u četvrtak, 14. decembra, biće održana svečanost "210 godina Njegoša - Um i duša slavjanska", u slavu srpskog pesnika, mitropolita i crnogorskog vladara Petra Drugog Petrovića Njegoša.

ЊЕГОШ, УМ И ДУША СЛАВЈАНСКА: У Руском дому обележава се 210 година од рођења великог песника

foto promo

Besedu o Njegošu i slovenstvu održaće prof. dr Časlav Koprivica. Njegoševe stihove iz religiozno-filozofskog speva "Luča mikrokozma" govoriće bard srpskog glumišta Petar Božović,a gostima će se obratiti i predsednik Saveza Srba iz Crne Gore Željko Čurović. U programu učestvuje pevačka grupa "Rasija", kao i narodni guslari Veljko Đuranović, Slavko Jeknić i Milomir Trebješanin sa stihovima iz "Gorskog vijenca".

Organizator svečanosti je Savez Srba iz Crne Gore - udruženje iz Beograda, posvećeno očuvanju srpske narodne tradicije i temeljnih vrednosti srpske kulture i identiteta. Manifestacija se organizuje uz podršku Ruskog doma, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove