PREMIJERNE "ZGODE" U ZRENJANINU: Nova lutkarska predstava u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović"

V.V.S.

01. 12. 2023. u 16:18

NA lutkarskoj sceni Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina, od večeras novi naslov na repertoaru: "Čudnovate zgode šegrta Hlapića", u režiji Vjere Vidov.

ПРЕМИЈЕРНЕ ЗГОДЕ У ЗРЕЊАНИНУ: Нова луткарска представа у Народном позоришту Тоша Јовановић

foto NP "Toša Jovanović"

Predstava je inspirisana delom Ivane Brlić Mažuranić,a o njenom literarnom rukopisu dramaturg Nina Pavlović kaže:

- Jedna je od onih autorki koje nikad ne podcenjuju dečju maštu i viđenje sveta, štaviše, to "dečje" često je u njenim bajkama bitan ili čak presuđujući faktor. Kroz majstorsko vođenje priče, ona se postavlja kao majka ili baka koja nam baja fantastične priče, a mi, čitaoci, postajemo deca pored kamina, željni da saznamo više o svetlosti najčišćih i mraku najcrnjih srca i o velikom svetu u kojem se bore. Zato je uvek dobra ideja postaviti neko njeno delo na pozorišne daske, kako bi se bajanje pored kamina nastavljalo još dugo u budućnost.

U ansamblu su Predrag Grujić,Nataša Milišić, Kristian Kardoš, Olgica Trbojević, Danilo Mihnjević,Snežana Oopov, Marija Pantin, Ana Čupić,Tatjana Barać, Danilo Mihnjević i Miroslav Maćoš.

Prevod je uradila Ivana Andrić Penava, scenografiju Krešimir Tomac, kostimografiju i kreaciju lutaka Blagovesta Vasileva, dok je kompozitor Zoran Bulatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)