ZAVRŠEN TENDER ZA OBNOVU MUZEJU GRADA BEOGRAD: Uskoro radovi u Resavskoj

M.A.K.

03. 11. 2023. u 17:31

RADOVI na obnovi zgrade Muzeja grada Beograda, u Resavskoj ulici, trebalo bi da počnu do kraja godine, jer je na trećem tenderu, od 2021. izabran izvođač radova - "V.D. Konkord Vest" (Concord West).

ЗАВРШЕН ТЕНДЕР ЗА ОБНОВУ МУЗЕЈУ ГРАДА БЕОГРАД: Ускоро радови у Ресавској

Foto Beoinfo

Zdanje u Resavskoj 40b, je muzeju koji, ni danas, 120 godina od osnivanja još nema adekvatan prostor za stalnu postavku, dodeljeno 2006. a na osnovu ugovora između Ministarstva odbrane i Grada Beograda.

Zgradu koja je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda, je za potrebe Vojne akademije projektovao arhitekta Dimitrija T. Leka u duhu neorenesansne arhitekture (prvi deo, prema Resavskoj i Birčaninovoj podignut je 1899, a drugi ka Nemanjinoj ulici dograđen je posle Prvog svetskog rata). Idejno rešenje za njenu obnovu izabrano je 2016. na konkursu na kojem je pobedio projekat Jelene i Gorana Vojvodića.

Vrednost radova, tokom kojih bio trebalod a bude obnovljeno 17. 057 kvadrata, iznosi oko 36 miliona evr. Za ovu godinu iz budžeta grada za taj projekat planirano je oko 1,3 milijarde dinara, za sledeću oko 2,7 milijardi dinara, a u 2025. oko 1,7 milijardi dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini