JUBILEJ DVORANE KULTURNOG CENTRA BEOGRADA: Šest decenija postojanja, od 19. do 22.oktobra,obeležiće niz novih programa

V.V.S.

10. 10. 2023. u 08:00

POVODOM obeležavanja 60 godina rada Dvorane Kulturnog centra Beograda, od 19. do 22. oktobra, biće priređen niz posebnih programa, među kojima je i pokretanje novog međunarodnog Festivala nesnimljenih filmova.

ЈУБИЛЕЈ ДВОРАНЕ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАДА: Шест деценија постојања, од 19. до 22.октобра,обележиће низ нових програма

foto "Novosti"

Dvorana Kulturnog centra Beograda nije samo poznata kao bioskop umetničkog filma, već i omiljeno mesto okupljanja ljubitelja sedme umetnosti i filmskih stvaralaca. Pored srpskih i jugoslovenskih filmskih autora svih generacija, holivudska zvezda Bert Lankaster, francuska glumica Sofi Marso, čuveni poljsko-francuski autor Andžej Žulavski, kontroverzni argentinski reditelj Gaspar Noe, kultni američki avangardni autor Pol Morisi - samo su neki od stvaralaca koji su se našli pred beogradskom publikom.

Izemlju ostalih, i Dejvid Linč je izabrao baš DKC za svoje ekskluzivno, prvo javno pojavljivanje posle završetka treće sezone serije "Tvin Piks", u septembru 2017. godine.

U DKC-u su pokrenuti i u njemu se održavaju međunarodni filmski festivali kao što su Španski metar, Gete Fest, predstavljanje nacionalnih kinematografija poput finskog, austrijskog, izraelskog, rumunskog, iranskog dokumentarnog filma... U bioskopu se redovno održavaju i najveći filmski festivali u Srbiji( Fest i Beldoks), a neguje se i saradnja sa mladim stvaraocima u okviru Međunarodnog studentskog filmskog kampa "Interakcija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?