FESTIVAL KLASIKE U VRŠCU: Jubilarno, trideseto izdanje pod sloganom "O vrednostima i trajanju"

V.V.S.

03. 10. 2023. u 11:51

JUBILARNI, 30. festival klasike "Vršačka pozorišna jesen", održaće se u Narodnom pozorištu "Sterija" od 6. do 11. oktobra, pod sloganom "O vrednostima i trajanju".

ФЕСТИВАЛ КЛАСИКЕ У ВРШЦУ: Јубиларно, тридесето издање под слоганом О вредностима и трајању

foto promo

Selektor festivala, dramaturg Branislav Nedić odabrao je pet predstava u zvaničnoj konkurenciji. Pored predstave grada domaćina (Molijerovog "Don Žuana" u režiji Andreja Cvetanovskog), na vršačkom repertoaru je i Pekićevo "Besnilo" ( u postavci Borisa Liješevića) Narodnog pozorišta iz Sombora, kao i Geteov "(Pra)Faust" istog reditelja u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta. Narodno pozorište iz Beograda učestvovaće sa Selenićevim "Očevima i ocima" u režiji Veljka Mićunovića, a pozorište "Boško Buha" predstavom "Ubistvo u Orijent ekspresu" s potpisom Darijana Mihajlovića.

Festival će biti otvoren izložbom "Pozorišni svetlopisi - od portreta do scenskog pokreta - pozorišna fotografija u Vojvodini do četvrte decenije 20. veka" autorke Ivane Koči, u organizaciji Pozorišnog muzeja Vojvodine.

U okviru pratećeg programa planirana je promocija pozorišnog časopisa "Scena", kao i kapitalnog izdanja Sterijinog pozorja "Sabrane drame Joakima Vujića" autorke Isidore Popović, objavljene povodom 250 godina piščevog rođenja. Šekspirolog Zorica Bečanović-Nikolić održaće predavanje pod nazivom "Šekspir - naš sagovornik", a festival će biti zatvoren kabareom "Boja noći" u kome će u čast nagrađenih publika moži da čuje hitove filmske muzike u izvođenju Ljiljane Stjepanović, Mine Lazarević i Slobodana Bode Ninkovića.

O najboljim će odlučivati žiri kojim predsedava Dejan Projkovski, Aleksandra Glovacki i Nataša Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave