ANE DEBITUJU U NASLOVNIM ROLAMA: Opere na Velikoj sceni "Madlenianuma"

M. N. M.

22. 09. 2023. u 17:14

SOPRAN Ana Cvetković prvi put nastupa u naslovnoj ulozi u opereti-mjuziklu "Vesela udovica", u režiji Roberta Boškovića i pod upravom maestre Vesne Šouc, u ponedeljak 25. septembra na Velikoj sceni "Madlenianuma".

АНЕ ДЕБИТУЈУ У НАСЛОВНИМ РОЛАМА: Опере на Великој сцени Мадленианума

promo

Lirsko-koloraturni sopran iz Beograda, Ana Cvetković diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu (u klasi Gordane Jevtović Minov) i specijalizaciju operskog repertoara (Nikola Mijailović). Magistrirala je u Beču i bila stipendista CEE Musiktheater, koji podržava obrazovanje najtalentovanijih mladih operskih talenata severoistočne Evrope.

Doktorske studije upisuje 2009. godine u klasi Ljudmile Gros Popović na odseku za kamernu muziku, na FMU u Beogradu. Prvi profesionalni debi ostvaruje u Japanu 2011. godine u ulozi Mikaele, a operski repertoar gradi u Nemačkoj operskoj kući Koburg u kojoj je ostvarila više od 15 uloga. Podjednako neguje i koncertni repertoar sa pijanistom Vladimirom Stojnićem.

U sredu 27. septembra na repertoaru zemunske opere i teatra je "Turandot" u režiji Maria Pavla del Monaka i pod dirigentskom palicom Đorđa Pavlovića, raskošna koprodukcija Narodnog pozorišta iz Beograda i "Madlenianuma". U ovoj operi-bajci na Velikoj sceni "Madlenianuma" debituje Ana Rupčić u naslovnoj ulozi, a prvi put na ovoj sceni peva sopran Nevena Bridžen, kao robinja Liu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)