VREDNA BAŠTINA SESTRE I BRATA: Sećanje na Milenu i Branka Šotru u Galeriji `73

M.A.K.

20. 09. 2023. u 21:00

SLIKE i grafike renomiranih umetnika, poreklom iz Hercegovine, koji su stvarali tokom 20. veka, Milene i Branka Šotre, prvi će se put naći na zajedničkoj izložbi- "Umetnička zlata brata i sestre", koja će biti otvorena u četvrtak, 21. septembra, u 19 časova u Galeriji `73.

ВРЕДНА БАШТИНА СЕСТРЕ И БРАТА: Сећање на Милену и Бранка Шотру у Галерији `73

Foto promo

Reč je o delima iz zbirke Muzeja Hercegovine , koja su se na ovoj postavci našla po izboru Đorđa Kadijevića, istoričara umetnosti. Saradnja sa muzejem u Trebinju, realizuje se u okviru manifestacije "Dani evropske baštine".

Opusi Branka i Milene Šotra, pokazuju širinu njihovih umertničkih interesovanja, od grafike, drvorezbarstva, slikarstva, crtanja, dizajna, izrade plakata i reklama...

Oboje umetnika, posebno Branko Šotra, ostvarili su zapažene karijere i o njihovom radu pisano je dosta, ali izuzev retrospektivnih izložbi povodom jubileja, do sada nije priređena ni jedna njihova zajednička izložba. Postavka će trajati do 3. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)