Pavlina Radovanović 8. maja na Kolarcu

PR

27. 04. 2023. u 16:23

Pavlina Radovanović je neustrašiva trinaestogodišnja devojčica iz Orahovca, sa Kosova i Metohije, koja je svojim glasom i pesmama opčinila slušaoce širom sveta. Njen prvi solistički konncert, pod nazivom „NAJLEPŠE PESME SA KOSOVA I METOHIJE“, uz pratnju članova Velikog narodnog orkestra, biće održan 8. maja 2023. godine na legendarnom beogradskom Kolarcu.

Павлина Радовановић 8. маја на Коларцу

Foto I. Marinković

Pavlinu, domaća i strana štampa, opisuje kao „čudo od deteta“, „devojčicu anđeoskog glasa“ i kao „gromki glas sa Kosova“ koji širi istinu o životu Srba u orahovačkom getu i ostalim enklavama na Kosovu i Metohiji.

Prethodne godine, Pavlina je u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji i Rusiji održala desetine humanitarnih koncerata na kojima je prikupljala sredstva za freskopisanje crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu, za decu sa Kosova i Metohije i za porodice koji nemaju krov nad glavom.

Za svoj izuzetan umetnički angažman i humanitarni podvig, Pavlina Radovanović je nagrađena „Svetosavskom nagradom“ Ministarstva prosvete, plaketom „Najplemenitiji podvig godine“ koju su „Večernje novosti“ ove godine organizovale 60. put, „Zahvalnicom“ ruske organizacije „Besmrtni puk“ i „Blagodarnicom“ Ruske pravoslavne crkve za nastupe na moskovskom Crvenom trgu i u Sretenjskom manastiru 2022 godine.

Koncert na Kolarcu je prvi celovečernji profesionalni koncert mlade Pavline Radovanović, na kojem će nastupiti u pratnji Velikog narodnog orkestra. Publika će imati priliku da se upozna sa izuzetnim talentom mlade umetnice koja se nalazi na samom početku jedne velike muzičke karijere.

Foto: Plakat

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi