"URBANE MIROLOGIJE" INSPIRISANE ATINOM : Na Beogradskoj internacionalnoh nedelji arhitekture o društveno - prostornim problemima

V.V.S.

20. 04. 2023. u 17:03

U LIKOVNOJ galeriji Kulturnog centra Beograda, u subotu 13. aprila, na Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture - BINA 2023, biće predstavljen EU projekat "LINA 2022-2025".

УРБАНЕ МИРОЛОГИЈЕ ИНСПИРИСАНЕ АТИНОМ : На Београдској интернационалнох недељи архитектуре о друштвено - просторним проблемима

foto Promo

Na ovom događaju učestvovaće Udruženje "Urbane mitologije" (Grčka), Rebeka Bratož Gornik (Slovenija) i Space for Future (Austrija, Nemačka)

Projekat "Urbane mitologije " predvode arhitekti Franceska Cochiara i Sergios Strigklogianis iz Grčke. Njihov rad inspirisan je Atinom, gradom u kome koegzistiraju istorija, mit, ali i kritična pitanja urbanog razvoja. Autori projekta su tokom krize primetili koliko mitologiju i moć narativa eksploatiše turistička industrija, ali i u kojoj meri su bili sredstvo vraćanja prava gradu. Ova razmatranja, kao i vera da nam narativi pomažu da razumemo kompleksne savremene urbane realnosti i otkrijemo inače nevidljive društveno-prostorne probleme, oblikovali su ideju "Urbanih mitologija" kao projekta koji kroz mit nastoji da istraži neke od najurgentnijih urbanih problema u različitim gradovima. Tako će i Beograd biti jedan od odabranih gradova, koji će tokom 18. BINE biti proučavan kroz temu "Razumevanje rasta grada".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a