"PAPIR" I "IKONOSTAS": Promocija knjiga Gorana Petrovića u SKC-u

D.B.M.

03. 04. 2023. u 17:00

U VELIKOJ sali SKC-a u Beogradu u sredu, 5. aprila, jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca Goran Petrović predstaviće svoje nove, višestruko nagrađivane romane "Papir" i "Ikonostas". Pored autora, govoriće profesor Aleksandar Jerkov. Urednik programa je Vesna Kapor.

ПАПИР И ИКОНОСТАС: Промоција књига Горана Петровића у СКЦ-у

Foto N. Babić

Priča o jednom događaju u renesansnoj Italiji poslužila je autoru da raskošno ispripovedanu povest "Papir" uobliči u dalekosežnu i duhovitu metaforu o smenama života i smrti, o tajnama pisanja i stvaranja uopšte.

A u fantastičnoj pripovesti "Ikonostas" ikone će na svom putu doživeti mnoge nevolje, presretaće ih i Turci, i razbojnici, i morske nemani, i vremenske nepogode, dočekivati i klanjati im se vernici, mnoge će se zauvek izgubiti, a u despotov dvor stići će samo jedna, oštećena i gotovo neprepoznatljiva, pa ni despotov savetnik Konstantin Filozof neće razaznati o kojem se svetitelju radi.

Petrović je za nove romane, koje je objavila "Laguna", dobio nagradu Beogradski pobednik, Nagradu Vukove zadužbine, kao i nagradu "Beskrajni plavi krug".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili