ĆERKA DRAGOSLAVA MIHAILOVIĆA JE ČUVENA SRPSKA GLUMICA: Objasnila kako je njen otac "izbacio" J iz prezimena

Novosti online

12. 03. 2023. u 10:06

AKADEMIK Dragoslav Mihajlović, čuveni srpski pisac, romansijer, scenarista i dramaturg, preminuo je u Beogradu u 93. godini.

ЋЕРКА ДРАГОСЛАВА МИХАИЛОВИЋА ЈЕ ЧУВЕНА СРПСКА ГЛУМИЦА: Објаснила како је њен отац избацио Ј из презимена

Foto: Aleksa Stanković

Mihailović je objavio brojne pripovetke, drame i romane, među kojima su najpoznatiji "Kad su cvetale tikve", "Petrijin venac", "Čizmaši"... Njegova dela prevođena su na mnoge evropske jezike, a dobitnik je i prestižnih književnih nagrada.

I njegova deca su se posvetila umetnosti. Sin Branislav je slikar, dok je ćerka Milica Mihajlović, istaknuta dramska umetnica.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Odgajana sam da je umetnost nešto čemu vredi služiti i zarad čega vredi podnositi žrtve. Roditelji su me odmalena stalno vukli u pozorište i vrlo su se radovali da budem glumica. Mom bratu, koji je slikar, i meni otac je savetovao da, ako hoćemo nečim da se bavimo, budemo najbolji, ali ne u odnosu na druge, već u odnosu na sebe - rekla je jednom prilikom Milica, koja se, iako to u početku nije želela, često u karijeri susretala s delima svog oca.

Milica je jednom prilikom objasnila i zašto se njen otac preziva Mihailović, dok se ona preziva Mihajlović.

– Mi se prezivamo Mihajlović, tako i mom ocu piše u ličnoj karti. Ali, kada je objavio svoju prvu knjigu na koricama je pisalo Mihailović, i to je tako ostalo, kao njegovo umetničko prezime…

BONUS VIDEO: ODLAZAK VELIKOG GLUMCA - Preminuo Tanasije Uzunović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)