"ZBOGOM, TASO, NEKA TI JE LAK PUT": Kolege i prijatelji opraštaju se od Tanasija Uzunovića

Tanjug

10. 03. 2023. u 15:26

MNOGE kolege i prijatelji se opraštaju od preminulog glumca Tanasija Tase Uzunovića na društvenim mrežama uz podsećanje na razne zajedničke saradnje ili trenutke iz privatnog života.

ЗБОГОМ, ТАСО, НЕКА ТИ ЈЕ ЛАК ПУТ: Колеге и пријатељи опраштају се од Танасија Узуновића

Foto: N. Fifić

Veliki dramski umetnik nas je danas zauvek napustio u 81. godini.

Tako je muzičarka Bilja Krstić postavila dve Uzunovićeve crno-bele fotografije i zapisala kratko - "Zbogom, Taso. Neka ti je lak put. Moj Nišlija", uz dva znaka - prvo punog srca, a onda i slomljenog srca.

Reditelj Miloš Avramović je napisao - "Dragi Taso, počivaju u miru" i podelio je na Fejsbuku fotografiju Tanasija Uzunovića iz svog akcionog filma "Južni vetar 2: Ubrzanje" (2021), gde je preminuli glumac ostvario jednu od poslednjih uloga.

Od junaka TV serija "Moj rođak sa sela" i "Gorki plodovi" i doživotnog člana Narodnog pozorišta u Beogradu, oprostio se i dramski pisac i upravnik pozorišta za decu "Boško Buha" - Igor Bojović.

"Zbogom Taso, zbogom prijatelju", oglasio se Bojović na Fejsbuk nalogu i dodao - "Tanasije Tasa Uzunović 1942-2023".

Filmski i televizijski režiser Marko Novaković, urednik igranog programa RTS-a, podsetio se više saradnji koje je imao sa Uzunovićem.

"Dragi Taso, bio si mi prijatelj i saborac - baron Bach u "Maski", doktor u "Neko me ipak čeka", Tadija u "Zverinjaku". Hvala ti za sve nezaboravne uloge i iskustvo koje sam uz tebe sticao. Počivaj u miru", zaključio je Marko Novaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!