"GUTAČI VATRE" MAJE TRIFUNOVIĆ: Predstavljena zbirka priča

M. N. M.

01. 03. 2023. u 17:44

NA PROMOCIJI zbirke priča "Gutači vatre" Maje Trifunović održana u knjižari Delfi SKC, i ovoj knjizi su, pored autorke, govorili i novinarka Tamara Skrozza i književni i filmski kritičar Zoran Janković.

ГУТАЧИ ВАТРЕ МАЈЕ ТРИФУНОВИЋ: Представљена збирка прича

Laguna

Zbirka "Gutači vatre" donosi originalne metafore, maštovite zaplete i vrcav jezik koji dobro kamuflira ne uvek vrcave i vedre teme. Bilo da piše o smrti, ljubavi, dokolici, kruškama ili automobilima, priče Maje Trifunović su savremene, emotivne, povremeno vrlo dramatične, napisane jednostavno i upečatljivo.

Na pitanje ko su gutači vatre, autorka Maja Trifunović kaže: - Naknadno sam smislila ko bi mogli biti gutači vatre. Nijedan od naslova priča mi nije legao kao zajednička nit svih trinaest, a onda mi je kroz čitanje naišla jedna od junakinja, koja kaže da joj je žao što nije postala gutačica vatre, umišljajući da će se tako lakše izboriti sa problemima i nedaćama u životu. Zato mi se to učinilo kao dobar naslov i metafora, pošto često razmišljam i govorim u metaforama o onome što svima nama u jednom trenutku počne da se dešava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)