NAJBOLJI MLADI PIJANISTI: Novi ciklus koncerata Radio Beograda 2 u "Gvarnerijusu"

A.P.

28. 02. 2023. u 17:21

U OKVIRU obeležavanja 65 godina postojanja, Radio Beograd 2 pripremio je ciklus koncerata najboljih mladih pijanista, koji će tokom narednih meseci biti realizovan u Centru lepih umetnosti "Gvarnerijus", uz direktne radijske prenose.

НАЈБОЉИ МЛАДИ ПИЈАНИСТИ: Нови циклус концерата Радио Београда 2 у Гварнеријусу

Foto Radio Beograd 2

U periodu od 28. februara do 30. maja, nastupiće petoro mladih pijanista: Una Miljuš, Lazar Torbica, Vladimir Aćimović, Ivan Bašić i Iva Vuković, a čitav ciklus će biti objedinjen delima domaćih autora, koja će biti izvedena na početku svakog koncerta.

Na prvom koncertu, koji je na programu večeras u 19 časova, nastupiće 17-godišnja Una Miljuš, studentkinja 3. godine klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Miloša Mihajlovića, a na repertoaru su ostvarenja Stanka Šepića, Ludviga van Betovena, Franca Lista i Adolfa Šulc-Evlera. Urednik i voditelj ciklusa i prenosa koncerata je Ana Ćirica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)