RASPRODATE ULAZNICE ZA DOGAĐAJ SEZONE: Čuvena "Toska" u petak u Beogradskoj filharmoniji

D.B.M.

21. 02. 2023. u 17:33

NAJEKSKLUZIVNIJI događaj sezone, čuvena opera "Toska" u produkciji i izvođenju Beogradske filharmonije zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, održaće se u petak na Kolarcu. Ulaznice za ovaj nesvakidašnji događaj i filharmonijski iskorak u operski žanr su rasprodate.

РАСПРОДАТЕ УЛАЗНИЦЕ ЗА ДОГАЂАЈ СЕЗОНЕ: Чувена Тоска у петак у Београдској филхармонији

M. Đoković

Filharmonija najavljuje posebni scenski spektal i pretvaranje Velike sale Kolarčeve zadužbine u ekstravagantnu opersku scenu.

Publika će imati prilike da čuje sjajnu međunarodnu podelu - soprana Elizabet Tajge u ulozi Toske, tenora Eduarda Aladrena kao Marija Kavaradosija i baritona Mandlu Mndebela u ulozi barona Skarpije, umesto ranije najavljenog Željka Lučića.

Lučić, inače drag filharmonijski prijatelj sa kojim je često orkestar nastupao, nedavno je morao da otkaže svoje učešće u ovom izvođenju:

- Svet operske muzike je danas veoma kompleksan i turbulentan sa puno preklapajućih angažmana u postkovid svetu koji se tek oporavlja od pandemijskih potresa. Zato sam, na moju ogromnu žalost ovog februara sprečen da uživam u radu sa filharmonijskim orkestrom i izvođenju pred omiljenom publikom. Međutim siguran sam da će beogradska "Toska" biti fantastična i jedva čekam narednu priliku da se sretnem sa Beogradskom filharmonijom i našom zajedničkom publikom.

Umesto njega, u ulozi surovog barona Skarpije pojaviće se nagrađivani bariton Mandlu Mndebelea, član ansambla Teatra Dortmund.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)