IZLOŽBA FOTOGRAFIJA PAVLA MARJANOVIĆA U BLOK GALERIJI: Snimci života sa Ade Međice

M.A.K.

09. 01. 2023. u 20:34

IZLOŽBA fotografija "I to će proći" autora Pavla Marjanovića, koja će biti otvorena u novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina 221), u utorak, 10. januara, u 19 časova, na jasan i nedvosmislen način dočarava atmosferu i život sa reke Save tokom 90-ih.

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ПАВЛА МАРЈАНОВИЋА У БЛОК ГАЛЕРИЈИ: Снимци живота са Аде Међице

Pavle Marjanovoć

- Pored tadašnjeg turobnog vremena, život na Ada Međici imao je svoj poseban šarm ni nalik životu koji se odvijao sa druge strane reke - ističe se u najavi pstavke koja će biti ped publikom do 24. januara. - Ada Međica je poput nekog slobodno rečeno "mikrokosmosa" pružala utočište mnogim, pa i životinjama.

Kao veliki zaljubljenik reke, autor je želeo ovom izložbom  približi, ne samo onima koji nisu boravili na Međici i vodi, već i lokalnom stanovništvu i stanarima savskih blokova, vreme u kome su nastakala njegova dela. Postvaku čine crno bele fotografije (pojedinačne, ali i diptisi i triptisi) izrađene sa negativa lajka formata. Reč je o portretima ljudi, ribara, slikara i umetnika sa Ade Međice, urađenih u ambijentu. 

Na nekim radovima su predstavljeni i događaji i poneki pejsaž, kako bi u potpunosti dočaralo atmosferu i život sa reke Save, tvrdi autor rođen u Beogradu, 1976. po profesiji fotograf zaposlen u Republičkom zavodu za zaštitu spomenika kulture.

Marjanović iza sebe ima dve samostalne izložbe fotografija, a učestvovao je na desetinama kolektivnih postavki u Srbiji i inostranstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)