POČAST VELIKANU: Negotinci obeležavaju 167. godišnjicu rođenja Stevana Mokranjca

S. M. J.

08. 01. 2023. u 18:55

OVOG 9. januara Dom kulture “Stevan Mokranjac” prigodnim programom obeležiće 167. godišnjicu rođenja Stevana Stojanovića Mokranjca, kompozitora i muzičkog pedagoga.

ПОЧАСТ ВЕЛИКАНУ: Неготинци обележавају 167. годишњицу рођења Стевана Мокрањца

foto S.M.Jovanović

Program obeležavanja 167. godišnjice rođenja Stevana Stojanovića Mokranjca započeće u ponedeljak, 9. januara polaganjem cveća u 12 sati i 30 minuta na spomenik kompozitoru u kompleksu njegove rodne kuće, a u 12 sati i 45 minuta na spomen-bistu kompozitoru u gradskom parku.

Rezanje slavskog kolača povodom praznika posvećenog Svetom prvomučeniku i arhiđakonu Stefanu najavljeno je za 13 sati u galeriji Doma kulture “Stevan Mokranjac”.

U 17 časova ova ustanova kulture će u okviru obeležavanja 9. januara, promovisati 24. broj časopisa „Mokranjac“, a proslavu će u galeriji Doma kulture zaokružiti nastup profesora i učenika Umetničke škole “Stevan Mokranjac”, jedne od devet u našoj zemlji koja nosi ime kompozitora koji je svojim delom obeležio muzičku istoriju Srbije, a koja ove školske godine obeležava treću deceniju srednjoškolskog muzičkog obrazovanja u Negotinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona