PREMINULA GLUMICA TATJANA BELJAKOVA: Čuvena Georgina iz "Radovana trećeg"

Novosti online

18. 11. 2022. u 12:48

GLUMICA Tatjana Beljakova preminula je noćas u Beogradu u 89. godini, potvrđeno je iz pozorišta Atelje 212.

ПРЕМИНУЛА ГЛУМИЦА ТАТЈАНА БЕЉАКОВА: Чувена Георгина из Радована трећег

Foto: Fejsbuk printskrin/Milan Caci Mihailović

Na društvenim mrežama se od nje oprostio i njen kolega Milan Caci Mihailović.

- Otišla je u večnost prava dama, moja draga koleginica, moja divna partnerka, moj iskreni prijatelj Tanja Beljakova. Mir Njenoj duši - napisao je glumac objavivši zajedničku fotografiju s glumicom.

Tatjana Beljakova bila je jugoslovenska filmska i pozorišna glumica. Završila je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Bila je od 1956. godine član Beogradske komedije, zatim Savremenog pozorišta, a u Ateljeu 212 od 1961. godine, gde je dočekala i penziju.

Za Svetski dan pozorišta 2020. godine Atelje 212 je kao poklon svojoj publici emitovao onlajn kultnu predstavu „Radovan treći“ Dušana Kovačevića u režiji Ljubomira Mucija Draškića, premijerno izvedenu 30. decembra 1973. godine, u kojoj su svoje role maestralno odigrali Zoran Radmilović, Maja Čučković, Mira Banjac, Milutin Butković, Taško Načić, Milan Caci Mihailović i Tatjana Beljakova kao Georgina.

U jednom intervjuu je izjavila o svom poreklu:

- Rođena sam u Dalmaciji, na Mljetu, po nacionalnosti sam dalmatinska Ruskinja iz Zemuna. Deda je bio carski oficir, moj otac lekar. Rat nam je sve uzeo, a ljubav dala snagu da nedaće preživimo… 

(Kurir)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024