OMAŽ RADOVANU MILJANIĆU: Na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta sećanje na dugogodišnjeg člana kuće

V.V.S.

17. 11. 2022. u 15:39

SEĆANjE na dugogodišnjeg glumca Narodnog pozorišta u Beogradu Radovana Miljanića (1952-2021) povodom godišnjice smrti, biće održano u subotu 19. novembra, u podne na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta.

ОМАЖ РАДОВАНУ МИЉАНИЋУ: На Сцени Раша Плаовић Народног позоришта сећање на дугогодишњег члана куће

foto:Narodno pozorište

U uvodnom delu programa, o svom kolegi iz ansambla Drame nacionalnog teatra govoriće Boško Puletić, a potom će biti emitovan insert iz televizijske emisije "Razgovor izbliza" u kojoj je Miljanić gostovao 2014. godine, kao i audio snimak - odlomak iz radio drame "Uzalud je budim", po stihovima Branka Miljkovića. Pomenuto delo, Miljanić je u formi monodrame igrao prvo u Dadovu, a potom i nekoliko sezona na Sceni "Peti sprat" Narodnog pozorišta.

Tokom dugogodišnje karijere odigrao je više od sto uloga (oko 70 premijera), najviše u matičnom nacionalnom teatru, zatim u SKC - u, Domu omladine, Zvezdara teatru, Teatru od nule, Pozorištu Ogledalo, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu. Igrao je u mnogim domaćim serijama i filmovima: "Direktan prenos", "Čavka", "Guča", "Uslovna sloboda", "Život i smrt porno bande", "Rekvijem za gospođu J.", "Izgrednici", "Nečista krv - Greh predaha", "Dara iz Jasenovca", "Tajne vinove loze", "Vikend sa ćaletom", "Urgentni centar". Učestvovao je i u snimanju pedesetak drama na Radio Beogradu ostvarivši više zapaženih uloga.

Miljanić je preminuo iznenada 25. oktobra prošle godine u 70. godini, a sahranjen u Sremskoj Kamenici.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave