VELIKA IZLOŽBA U UMETNIČKOJ GALERIJI: Goran Despotovski izlaže u Kruševcu (FOTO)

S.Babović

09. 11. 2022. u 17:31

POPULARNI umetnik Goran Despotovski, profesor slikarstva na novosadskoj akademiji, sutra izlaže u Umetničkoj galeriji Kruševac.

ВЕЛИКА ИЗЛОЖБА У УМЕТНИЧКОЈ ГАЛЕРИЈИ: Горан Деспотовски излаже у Крушевцу (ФОТО)

Foto:www.gorandespotovski.com

Postavka “Tragovi egzistencije” predstavlja radove realizovane kroz nekoliko celina, prostorne instalacije i video rad. Despotovski je jedan od najcenjenijih autora  današnjice. Prepoznatljiv je po originalnim kompozicijama velikih lutaka bez lica.

-Ova izložba u seriji ciklusa “Subskript”(2021-), obuhvata radove u kojima je sagledavanje čovekove pozicije kroz psihičku i fizičku istrošenost usled neposrednih sudbinskih tokova - napominje između ostalog Biljana Grković, kustos izložbe. 

Despotovski je redovni profesor slikarstva Akadmeije umetnosti u Novom Sadu. Predsednik je Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine, od 2017. godine.Imao je 63 samostalne i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.Višestruko je nagrađivan iz oblasti likovnih umetnosti. Autor je više projekata u okviru matične akademije u gradu gde živi i radi.

Realizaciju izložbe,koja će biti otvorena sutra u 19 sati, podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja. Tokom trajanja izložbe biće organizovana vođenja i promocija kataloga.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)