ARHIVISTIMA ĆIRILICA NIJE STRANA: Arhiv Vojvodine na 53. Konferenciji arhivskih stručnjaka u Hrvatskoj

J. S.

27. 10. 2022. u 22:31

MEĐU 220 stručnjaka iz Hrvatske i inostranstva za arhivsku građu okupljenih na trodnevnoj 53.Konferenciji arhivista u Hrvatskoj a u organizaciji Hrvatskog arhivskog društva iz Međimurja, učesnik je i dr Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodine iz Novog Sada.

АРХИВИСТИМА ЋИРИЛИЦА НИЈЕ СТРАНА: Архив Војводине на 53. Конференцији архивских стручњака у Хрватској

Arhiv Vojvodine

Tema konfenecije koja se održava u Štrigovi i u Svetom Martinu na Muri,jeste  digitalizacija arhivske građe, te ne čudi što je predsednica Hrvatskog arhivskog društva (HAD) poslala pozivnicu  i Kuzmanoviću Arhiv Vojvodine poslednjih je godina načinio izuzetan napredak u izdavaštvu i u digitalizaciji arhivskih dokumenata što je odjeknulo u celom regionu.

- Pored učešća u poučnim i dragocenim  diskuijama,bio sam u prilici da  kolegama poklonim  naša najnovija digitalizovana izdanja ali i druga dela. Predsednici  Babić uručio sam i naša izabrana dela akademika Dejana Medakovića u deset knjiga. Veoma mi je drago što su kolege arhivisti pokazali veliko interesovanje za naše knjige štampane na srpskom jeziku ćiriličnim pismom - rekao je Kuzmanović “Novostima.“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)