DVA ROMANA O "ORLOVIMA": Edicija za najmlađe "Šampioni u čitanju"

V. N.

30. 08. 2022. u 14:55

NOVA edicija Kreativnog centra "Šampioni u čitanju" donosi dva romana o "Orlovima" - mladom fudbalskom timu čiji je kapiten Toni Srećković.

ДВА РОМАНА О ОРЛОВИМА: Едиција за најмлађе Шампиони у читању

Šampioni u čitanju

Sportskim duhom, posvećenošću, vežbanjem i domišljatošću kapetan Toni zajedno sa svojim prijateljima, Emom i Janom, uspeva da prevaziđe neočekivane i otkačene prepreke koje su se našle pred njihovim timom na putu do pobede.

Romani "Moja najbolja fudbalska utakmica... zamalo" i "Moja prva profi fudbalska utakmica... zamalo" koje je napisao Hajko Volc, ilustrovao Falk Holcapfel, a prevela s nemačkog Olga Lazić, predstavljeni su kroz fudbalski dnevnik, koji ispisuje i iscrtava glavni junak Toni, najbolji i najodgovorniji igrač Orlova. Mali čitaoci će u prvom romanu-dnevniku saznati šta se dogodilo na supervažnoj utakmici nakon što je Toni izgubio loptu koja donosi sreću i izneverio poverenje trenera Bobija.

U drugoj knjizi nevolje postaju još veće, kada se Orlovima pruži šansa da ostvare svoj fudbalski san i odigraju utakmicu na profesionalnom stadionu sa nešto starijim i iskusnijim igračima.

Romani iz edicije "Šampioni u čitanju" namenjeni su čitaocima početnicima. Tekst je nevelikog obima, ispunjen humorom, neizvesnošću, neočekivanim i zabavnim obrtima, uz brojne ilustracije. Pronalaženje tragova u tekstu koji kriju odgovore na ključna pitanja pobudiće u čitaocima maštu, logičko promišljanje i istraživački duh. Pored toga, u tekstu se nalaze objašnjenja osnovnih termina koji se koriste u svetu fudbala, zbog čega će čitaoci lako usvajati nova znanja o ovom sportu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)