VIDIMO SE, JEDNOM, CVEJO: Filmski i pozorišni svet oprašta se od glumca Branka Cvejića

Tanjug

26. 07. 2022. u 23:28

NA vest o smrti glumca Branka Cvejića (1946-2022) večeras se na društvenim mrežama od njega opraštaju ličnosti iz sveta pozorišta i glume.

ВИДИМО СЕ, ЈЕДНОМ, ЦВЕЈО: Филмски и позоришни свет опрашта се од глумца  Бранка Цвејића

Foto: Printskrin

Uz zajedničku fotografiju sa Cvejićem glumac Milan Marić je na svom tviteru napisao "Zbogom, Cveki". Dramaturškinja Biljana Srbljanović na svom nalogu postavila je njegovu sliku iz mlađih dana i poruku: "Zauvek".

- Pročitajte samo ono šta je Branko Cvejić stvarao i čega je bio deo i biće vam jasno ko je bio Branko Cvejić. Jedna od najvažnijih ličnosti jugoslovenskog pozorišnog zivota. Hvala, Cvejo! - napisao je glumac Goran Šušljik na svom tviteru.

Glumica Iskra Brajović je na svojoj fejsbuk stranici napisala da ne ume više da sroči na koji način ovi odlasci otimaju fragment po fragment njenog bezbrižnog detinjstva.

- A da ne govorim o tome koliki su doprinos imali našoj kulturi, i koliko su već za života postali besmrtni... Vidimo se, jednom, Cvejo - napisala je Brajović.

Foto: Printskrin

Zagrebačka pozorišta rediteljka Snježana Banović na svojoj fejsbuk stranici je napisala da je stigla "pretužna vest" o odlasku Cvejića.

- Veliki gubitak za Jugoslovensko dramsko pozorište, za kolege, publiku, za sve nas koji smo ga pratili na sceni i na ekranu, za sve koji su ga voleli, jer se Cveju nije moglo ne voleti - rekla je Banović.

Svoju poruku Banović završava sa:

- Počivaj u miru, dragi prijatelju, Glumčino. Ostaješ u mome srcu zauvek.

Foto: Printskrin

Sarajevski pozorišni reditelj Dino Mustafić je na tviteru naveo da je zahvaljući teatru upoznao mnoge ljude koji su mu postali bliski kao deo uže familije, a "jedan od njih je Cveja".

- Neka te čuvaju anđeli dobri moj. Nedostajaćeš mi mnogo - poručio je Mustafić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Da li je krsna slava neradan dan i šta ako pada za vikend?

Da li je krsna slava neradan dan i šta ako "pada" za vikend?

U DECEMBRU mesecu očekuju nas četiri slave čije obeležavanje pada u vreme vikenda: Vavedenje Presvete Bogorodice (4.decembar), Prepodobni Sava Osvećeni (18.decembar) i Prepodobni Spiridon Čudotvorac (25.decembar.) To ponovo otvara stara pitanja, imamo li pravo na slobodan dan kada krsna slava pada za vikend?

29. 11. 2022. u 18:40

Komentari (0)

JOŠ JEDNO PRIZNANJE: Meridianbet dobitnik prestiže CSR nagrade Wannabe magazina