BEZ NJEGA NE BI BILO ČUVENE TEME "DŽEMSA BONDA": Odlazak velikog Monti Normana

Tanjug

11. 07. 2022. u 22:19 >> 22:19

MONTI Norman, kompozitor i tekstopisac u čijem opusu se nalazi i čuvena tema iz "Džejmsa Bonda", preminuo je u 94. godini, potvrdila je njegova porodica.

БЕЗ ЊЕГА НЕ БИ БИЛО ЧУВЕНЕ ТЕМЕ ЏЕМСА БОНДА: Одлазак великог Монти Нормана

Foto: Printskrin Youtube

Kao dete letonskih imigranata, Norman je odrastao u istočnom delu Londona, gde mu je majka kupila prvu gitaru kada je imao 16 godina.

Pre nego što je prešao na film, komponovao je muziku za predstave pozorišta Vest End, poput Ekspreso Bongo i Slatka Irma. prenosi BBC na srpskom jeziku.

Njegova muzička tema o Bondu, naručena za film "Doktor No" - prvi u nizu ostvarenja o britanskom špijunu iz 1962, korišćena je u svim nastavcima.

Foto: Printskrin Youtube

Producent Kubi Brokoli zamolio je Normana da komponuje muziku za taj film.

Kompozitor je iskoristio jednu od svojih prethodnih kompozicija - „Bad Sign Good Sign" urađenu za muzičku adaptaciju romana „Kuća za gospodina Bisvasa" pisca V.S. Najpola - i preradio je imajući na umu uglađenog špijuna.

Norman je takođe napisao „Underneath the Mango Tree" koja prati čuvenu scenu na plaži iz filma Doktor No sa Ursulom Andres i Šonom Konerijem.

U bogatoj karijeri Norman je takođe pevao sa poznatim bendovima i pojavljivao se u različitim šou programima zajedno sa Hari Sekombom, Piterom Selersom, Spajkom Miliganom i Tomijem Kuperom.

BONUS VIDEO:

BORA TODOROVIĆ: Pre osam godina otišao je jedan od najvedrijih naših glumaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!