SRBI, POŠALJITE NAM JUGA, DA GA VIDI CEO SVET: Gas Gregori i Vil Kriket vraćaju "Sređivanje starih automobila" na Vijasat eksplor

N. DRAŽOVIĆ

09. 07. 2022. u 16:21

NAJVEĆI entuzijasti među zaljubljenicima u vremešne četvorotočkaše koji svoj plen love na najneobičnijim lokacijama - od stovarišta, preko zaboravljenih garaža do ambara sa senom ispod kog ih prašnjavo i zubom vremena dobro sažvakano čeka dragoceno, i često samo njima razumljivo blago u kom drugi vide krš, ponovo su sa nama!

СРБИ,  ПОШАЉИТЕ НАМ ЈУГА,  ДА ГА ВИДИ ЦЕО СВЕТ: Гас Грегори и Вил Крикет враћају Сређивање старих аутомобила на Вијасат експлор

Foto Vijasat

Dugo iščekivana, i pandemijom koronavirusa predugo odlagana treća sezona najotkačenijeg dokumentarnog rijalitija o metalnim zverima "Sređivanje starih automobila", napokon je stigla na kanala Vijasat Eksplor, gde petkom, od 20.00, uživamo u dve epizode novog ciklusa. A naši domaćini, Gas Gregori i Vil Triket, spremniji su nego ikad pre da nam predstave svoje nove mezimce kojima su odlučili da vrate stari sjaj. Neustrašivi dvojac u ekskluzivnom intervjuu za "TV novosti" otkriva nam šta nam donose nove epizode, ali i kada će, napokon, u svoju garažu dovesti dobrog starog Juga.

- To nam je zaista bio plan za ovu sezonu, i Gas mi je svedok da smo se istinski potrudili da nađemo jednog Juga u Velikoj Britaniji kako bismo radili na njemu u nekoj od novih epizoda, ali problem je što nismo mogli da nađemo nijednog. Odnosno, pošto moramo da vodimo računa i o budžetu, nismo uspeli da nađemo nijedan auto čija bi popravka bila u okviru isplativosti. U nekim slučajevima cene su bile jednostavno previsoke. Međutim, imam predlog, i vi nam možete pomoći u tome. Ako u Srbiji postoji neki klub ljubitelja Juga, bilo bi sjajno da im pomenete da Gas i Vil iz emisije "Sređivanje starih automobila" traže jednog dobrog starog Jugića da svetu predstave nešto brilijantno i autentično srpsko. Mi bismo zaista voleli da imamo jedan vaš auto u našoj emisiji, a ovo bi mogao biti najlakši način da tako nešto i ostvarimo. Dakle, Srbi, pošaljite nam Juga da ga sredimo - poručuje na početku razgovora za "Tv novosti" Vil, dok se njegov kolega pridružio ovom pozivu, ne skrivajući radost da u nekoj od narednih sezona u svojoj garaži ugosti čuveni srpski auto.

Do tada u aktuelnoj sezoni pratimo avanture u koje se optimistični dvojac ovog puta opustio, a kako nam Gas već na početku otkriva, serijal je doživeo jednu veliku i važnu promenu.

Foto Vijasat

- Imamo novu garažu. U stvari i nije tako nova. Vilova je (smeh)! Zbog ekonomičnosti, ali i da bismo se osećali opuštenije i da bismo radili u prijatnijoj atmosferi, rešili smo da ovog puta radimo na poznatom terenu. I prijalo nam je. Doduše, imali smo i još jedan razlog za ovakav potez. Voleli smo garažu u kojoj smo snimali tokom prethodne dve sezone, međutim, kako smo pravili mnogo buke, a i tu je uvek bilo mnogo snimatelja i ostalih članova produkcijskog tima, navukli smo bes komšije, morali smo da se povučemo - iskren je Gas, i otkriva da su izazovi u novoj sezoni bili veći nego ikad.

- Ovu sezonu obeležio je jedan fantastičan Fiat 127. Zaista sjajan stari automobil.

Međutim, zamka sa ovim oldtajmerima je u tome što na neki način uvek pazariš "mačku u džaku". Na licu mesta nikad ne možeš da proceniš stvarno stanje automobila. Na prvi pogled sve deluje bar upola bolje nego što stvarno jeste. A onda kreneš da ga dovučeš u garažu i na pola puta se auto pod tvojim prstima pretvori u prah. Imali smo situacije da počnemo da rastavljamo neki auto tragajući za stabilnom osnovom, jednim njegovim delom koji je funkcionalan i nije dotrajao, da bismo u jednom trenutku shvatili da više nije ostalo šta da rastavimo. Jednostavnije, a i jeftinije, bilo bi da smo kupili delove i da smo napravili taj auto ispočetka. Ali to je rizik ovog posla - kaže Gas, ne krijući da je upravo u tim trenucima u garaži bilo i najviše smeha.

Foto Vijasat

- Da, od očaja! Međutim, sjajna stvar kod ove emisije jeste u tome što nam pruža priliku da kroz automobile i ono što oni kriju ispod karoserije saznamo mnogo o narodima koji su ih proizvodili. Radili smo na italijanskim, nemačkim, britanskim, francuskim i mnogim drugim automobilima. Zaista smo ušli u samu dušu tih nacija - poručuje Vil, koji je baš u ovoj sezoni ostvario i jedan od svojih najvećih snova.

- Igrom slučaja, u ovom ciklusu imali smo priliku da radimo na jednom Rols Rojsu. To nije bio toliko neki moj veliki san zbog statusa koji ovaj auto inače ima, već zbog toga što je bio do te mere zapušten i dotrajao da mi je bila prava poslastica da ga sredim. To vam je kao kad obilazeći francusku rivijeru prođete pored nekog hotela iz 1940. godine koji je u svoje vreme bio pravi dragulj, ali danas u njemu ne bi zanoćili ni najveći avanturisti. Upravo zbog toga sam poželeo da sredim ovog Rolsa i da posle skoro čitavog veka ponovo vidim njegov stari sjaj. Kada sam završio sa njim, čak mi se dopala i ideja da ga zadržim - iskren je Vil, a Gas nije uspeo da se uzdrži od opaske da je to verovatno bila i jedna od njihovih najskupljih ludosti ikada.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)