"ADVOKADO", "BESA 2", "CRNA SVADBA", "KLJUN"... 28. Sarajevo film festival: 11 naših serija u trci za nagrade

M. J. M.

11. 06. 2022. u 16:23

ČAK 11 televizijskih serija iz Srbije (od 17 koje je stručni žiri uvrstio u konkurenciju) nominovano je za nagrade na 28. Sarajevo film festivalu, koji će se održati od 12. do 19. avgusta: "Advokado", "Besa 2", "Blok 27", "Crna svadba", "Čudne ljubavi", "Kljun", "Močvara 2", "Nečista krv", "Složna braća", "Ubice mog oca 5" i "Vreme zla". Serije iz regiona koje konkurišu za "Srce Sarajeva" su "Dolina rož", "Leninov park", "Lud, zbunjen, normalan", "Mrkomir Prvi", "Područje bez signala" i "Šutnja".

АДВОКАДО, БЕСА 2, ЦРНА СВАДБА, КЉУН... 28. Сарајево филм фестивал: 11 наших серија у трци за награде

Foto Sarajevo film festival

Ove godine su kategorije proširene i biće dodeljene nagrade i za dramske serije (osam priznanja) i za komedije (šest).

Za najbolju dramsku seriju nominovano je pet srpskih od ukupno osam: "Besa 2", "Blok 27", "Crna svadba", "Kljun" i "Nečista krv". Za najbolju glavnu glumicu, u trci su i Jelena Đokić, Hana Selimović, Jovana Stojiljković, Nada Šargin i Ivana Vuković. Za najboljeg glavnog glumca konkurišu Dragan Bjelogrlić i Uliks Fehmiu. Za najbolju žensku epizodnu ulogu takmiče se LJiljana Blagojević, Milica Gojković, Branka Katić i Isidora Simijonović, a u muškoj konkurenciji je i Slavko Štimac. Za zvezdu u usponu, nadmeću se Pavle Mensur, Robert Ožvar, Sara Sandeva i Stefan Vukić.

Za najbolju režiju (za epizodu) u konkurenciji su Nemanja Ćipranić, Jelena Gavrilović, Uroš Tomić, Nikola LJuca, Igor Stoimenov, Milan Todorović, Momir Milošević i Goran Stanković. I, za najbolji scenario (za epizodu), konkurišu Matija Dragojević, LJubica Luković, Boban Jevtić, Strahinja Madžarević, Milena Marković, Vojislav Nanović i Igor Stoimenov, Vuk Ršumović i Mladen Matičević.

U kategoriji komedija, za najbolju seriju takmiče se i "Advokado" i "Čudne ljubavi", a za najbolju glavnu glumicu, Jasna Đuričić, Nataša Ninković i Milena Predić. U trci za najboljeg glavnog glumca su i LJubomir Bandović i Nikola Kojo, a za zvezdu u usponu mladi Jovan Jovanović. Za najbolju režiju epizode, bore se Saša Hajduković i Nikola Kojo, dok za najbolji scenario epizode konkurišu Boban Jevtić, Nikola Kojo i Nikola Pejaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

OVAKO JA ZAMIŠLJAM PAKAO Snimak sa plaže u Crnoj Gori izazvao burne reakcije: Radije bih sedela kod kuće