"LAZIN VENAC" ZA ANDRIĆA: Dodeljeno priznanje na književnoj manifestaciji u somboru

D. Bt.

06. 06. 2022. u 13:00

NAGRADA "Venac Laze Kostića" za 2022. godinu pripala je Radomiru Andriću (1944), istaknutom srpskom pesniku koji živi i stvara u Beogradu.

ЛАЗИН ВЕНАЦ ЗА АНДРИЋА: Додељено признање на књижевној манифестацији у сомбору

Foto Z. Jovanović

Odluku je doneo tročlani stručni žiri, u sastavu David Kecman Dako (predsednik), Goran Malbaša i Đorđe Nešić.

- Radomir Andrić pesnik je od posve neobičnog stvaralačkog soja, koji je, poput seizmografa, i te kako osetljiv, ali i kritičan, posebno pri suočavanju sa svim pojavnim u trenu sadašnjem a nastalog kao posledica vidljivog rušilačkog, degradirajućeg nauma usmerenog prema njegovom, srpskom narodu - zapisao je ovim povodom književni kritičar David Kecman Dako.

Priznanje je ustanovljeno pre tačno deset godina a laureatu se uvek dodeljuje početkom juna, uz "Dan Laze Kostića" (3. jun), jednodnevnu književnu manifestaciju koju uz pokroviteljstvo Grada Sombora zajednički priređuju Udruženje građana "Ravangradsko proleće" i Gradska biblioteka "Karlo Bijelicki". Uz Povelju, dobitniku sledi i novčana nagrada. Svečanost povodom dodele priznanja zakazana je za sutra u prostoru Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki", s početkom u 11 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove