FESTIVAL SRPSKE KULTURE U ISTRI: U Puli u naredna tri dana izložbe, promocije, dokumentarni filmovi

V.V.S.

18. 05. 2022. u 16:15

U SRPSKOM kulturnom centru u Puli otvara se 19.maja drugi deo 14. Festivala srpske kulture u Istri sa izložbom "Sezonarijum" Vesne Opavski.

ФЕСТИВАЛ СРПСКЕ КУЛТУРЕ У ИСТРИ: У Пули у наредна три дана изложбе, промоције, документарни филмови

foto:Arhiva "novosti"

Beogradska doktorka umetnosti Vesna Opavski, predstaviće prvi put kompletan "Sezonarijum" publici u Hrvatskoj: grafike iz ciklusa nastale su tokom poslednjih nekoliko godina i kombinacija su crteža i autorskih fotografija. Predstavljaju beleške boravka u prirodi i obeležavaju sezone različitih biljnih vrsta, kao i trendove aktivnosti na otvorenom prostoru.

U narednim danima festivala biće održano književno - filmsko veče sa predstavljanjem opusa pisca Miloša Latinovića i dokumentarni film Marije Miljević Rajšić "Pavićeva kutija za pisanje", posvećen piscu i akademiku Miloradu Paviću, snimljen u produkciji Kulturno- umetničkog programa RTS-a. U subotu, 21. maja festival se završava projekcijom filma "U zemlji kontrasta- Moja indijska priča", produkcije Umetničkog pres karavana, autora Borislava Petrovića i scenariste Slavice Hinić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAZNAJEMO! Vest koju je Vučić zaboravio da saopšti: 100.000 ljudi koji su dobili vaučere od 5.000, dobiće još 10.000 dinara