VIZUELNI DRIBLING: Slavimir Stojanović Futro predstavlja crteže u "Haosu"

M. A. K.

16. 05. 2022. u 09:11

JEDAN od najnagrađivanijih dizajnera sa ovih prostora, umetnik sa više od tri stotine domaćih, regionalnih i svetskih nagrada i priznanja, majstor "vizuelnog driblinga" - Slavimir Stojanović Futro, predstaviće se izložbom crteža u galeriji "Haos", koja će biti otvorena sutra u 20 časova.

ВИЗУЕЛНИ ДРИБЛИНГ: Славимир Стојановић Футро представља цртеже у Хаосу

Foto Promo, galerija "Haos"

Ova postavka je, kako stoji u najavi "duhovita i ironična igra koja pomera naša ustaljena pravila i večitu težnju ka savršenom", jer je, tvrdi autor, savršenstvo - dosadno (Perfection is boring).

Pred publikom će se naći serija od 25 crteža grafitnim olovkama, na kojima su figuralne i apstraktne predstave u kombinaciji sa tekstom, naslovljene PERCFET. Reč je o igri, bežanju i premeštanju slova, izmotavanju, svojstvenom ovom stvaraocu, objašnjavaju u galeriji "Haos".

- Slavimirov novi crtež, kao nešto drugo i drugačije od predobrog, preidealnog, predrkanog, presavršenstva kakvim nas zasipaju masovni mediji i društvene mreže... - piše u katalogu, o izložbi koja se bavi "fenomenom savršenstva", književnik Slavoljub Stanković. - Pod pritiskom svakodnevnih izazova, savremeni čovek je raspet na tromeđi između javnog, intimnog i aspirativnog. Sve je zastrašujuće veselo, zabrinjavajuće komično i katastrofalno zabavno. Možda nam zato i tako "san o boljem globalnom društvu" ostaje "zauvek nedostižan"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?