SUOČAVANJE SA DUHOVIMA PROŠLOSTI: Dramske minijature po motivima knjige Milana Ružića "Narod za izdavanje" od ponedeljka na RTS

A. V. V.

22. 04. 2022. u 07:13

PRVA od osam dramskih minijatura rađenih po tekstovima pisca i kolumniste Milana Ružića iz njegove knjige "Narod za izdavanje" pod nazivom "Ne pitaj me za one kojih nema" biće prikazana u ponedeljak, 25. aprila na prvom programu javnog servisa u 23.35. Svaka od njih je, kako se navodi u najavi, svojevrsna televizijska interpretacija Ružićevog književnog teksta u igranoj formi.

СУОЧАВАЊЕ СА ДУХОВИМА ПРОШЛОСТИ: Драмске минијатуре по мотивима књиге Милана Ружића Народ за издавање од понедељка на РТС

Igor Đorđević / Foto RTS

U prvoj epizodi radnja prati ostavljenog i zaboravljenog pisca koji u samoći pokušava da se u magnovenju suoči sa duhovima i senkama prošlosti koji se vraćaju i proganjaju ga. Figura misteriozne devojke, koja glavnog lika izaziva i privlači, izraz je jednog takvog sećanja. Glavne uloge igraju Igor Đorđević i Milica Todorović, a režiju potpisuje Milica Soldatović Mikić. U narednim epizodama junake će igrati i Bojan Žirović, Tihomir Stanić, Nebojša Milovanović, Dubravka Kovjanić, Maja Lukić, Zorana Bećić i Jelena Đokić.

Knjiga Milana Ružića "Narod za izdavanje" objavljena je pre nekoliko godina u izdanju "Službenog glasnika". U njoj Ružić piše o svemu šta voli - svom narodu, zemlji, najbližima - ali i o svemu šta ga boli, o stremljenjima intelektualne "elite" na pozicijama, odrođene od naroda i njegovog bića, kao i o urušenosti porodice, društva, književnosti i kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!