"KUS PETLIĆ" STIŽE IZ SUBOTICE: Na sceni Narodnog pozorišta višestruko nagrađen komad Ace Popovića

V.V.S.

18. 04. 2022. u 14:48

POSLE gotovo godinu dana od velikog uspeha koji je predstava Narodnog pozorišta Subotica "Kus petlić" ostvarila na 66.Sterijinom pozorju, beogradska publika imaće priliku da je pogleda na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, u utorak,19.aprila u dva termina.

КУС ПЕТЛИЋ СТИЖЕ ИЗ СУБОТИЦЕ: На сцени Народног позоришта вишеструко награђен комад Аце Поповића

foto:Promo

Sterijinu nagradu za predstavu Aleksandra Popovića "Kus petlić" u režiji Milana Neškovića, jednoglasnim odlukama žirija dobili su: reditelj Milan Nešković, glumci Srđan Sekulić i Minja Peković, (koja je dobila i nagradu "Zoran Radmilović" za glumačku bravuru), za kostimografsko ostvarenje Biljana Grgur i za scenski govor Saša Latinović. Takođe, glumac Miloš Lazić osvojio je Sterijinu nagradu iz fonda "Dara Darinka Čalenić" za najboljeg mladog glumca, dok je nagrada Producentske kuće "Skomediasko" za epizodu pripala Igoru Greksi.

Sterijinu nagradu "Dejan Penčić Poljanski" Okruglog stola kritike za najbolju predstavu ravnopravno su podelila ostvarenja: "Kus petlić" Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića Narodnog pozorišta Subotica i "Vitezovi, Lake male"" u režiji Andraša Urbana pozorišta "Deže Kostolanji" Subotica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)