ZAVESU PODIŽE "ŠROKA ZEMLJA": U ponedeljak počinju 26. Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović" u Požarevcu

V.S.

31. 03. 2022. u 16:22

U CENTRU za kulturu Požarevac, posle dve godine pauze zbog pandemije korone, u ponedeljak 4.aprila, počinju 26.Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović".

ЗАВЕСУ ПОДИЖЕ ШРОКА ЗЕМЉА: У понедељак почињу 26. Глумачке свечаности Миливоје Живановић у Пожаревцу

foto Promo:"Vuci i ovce"

Ovogodišnju pozorišnu feštu ( po izboru selektora Nikite Milivojevića) otvoriće Jugoslovensko dramsko pozorište i predstava "Široka zemlja", u režiji Marka Manojlovića. Narednog dana na svečanostima nastupa " Maddlenijanum" i Strindbergova "Gospođica Julija", u postavci Harisa Pašovića. Sreda je "rezervisana" za predstavu "Vuci i ovce" Narodnog pozorišta, u rediteljskom čitanju Egona Savina, sledi "Pristanak" Ateljea 212, koji je na pozorišnu scenu postavio Nebojša Bradić.

Beogradsko dramsko pozorište će potom izvesti "Cement Beograd" u režiji Sebastijana Horvata, dok će poslednjeg takmičarskog dana nastupiti Srpsko narodno pozorište sa predstavom "Golmanov strah od penala", u postavci Ane Đorđević.

U čast pobednika, narednog dana ( u nedelju 10. aprila) u biće odigrana predstava "Berači snova" Zvezdare teatra, s potpisom Božidara Đurovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)