POVRATAK IVANE ŽIGON: Prvakinja Drame ponovo na sceni Narodnog pozorišta, u "Iranskoj konferenciji"

V.V.S.

10. 03. 2022. u 12:55

U PREDSTAVI "Iranska konferencija" savremenog ruskog pisca Ivana Viripajeva Ivana Žigon igra ulogu iranske pesnikinje, koja snagom umetnosti odgovara na otvorena pitanja koja nameće današnja civilizacija. Ovom glumačkim zadatkom ( u režiji Ivane Vujić) prvakinja Drame nacionalnog teatra se posle desetak godina premijerno vraća na matičnu scenu.

ПОВРАТАК ИВАНЕ ЖИГОН: Првакиња Драме поново на сцени Народног позоришта, у Иранској конференцији

foto: Arhiva "Novosti"

Poznata glumica pojaviće se 13.marta na Sceni "Raša Plaović",kako se najavljuje, "u nameri da se upravo njenom interpretacijom ove uloge, u kojoj nastupa i peva na persijskom jeziku, najavi veliki praznik proleća koji se u Iranu slavi kao Nova godina."

Ivana u predstavi igra u alternaciji sa Vjerom Mujović,a U podeli su i Radmila Živković,Nebojša Kundačina, Slobodan Beštić, Vanja Milačić, Gojko Baletić, Maja Kundačina, Zoran Ćosić, Bogdan Bogdanović, Bojana Bambić i kao učesnici video konferencije - Dušan Matejić, Iva Milanović i Teodora Dragićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)