DON KIHOT PONOVO PRED PUBLIKOM NA VELIKOJ SCENI: Premijera čuvene Masneove opere večeras u Narodnom pozorištu u Beogradu

M. N. M.

02. 03. 2022. u 11:17

KO je Don Kihot danas? Šta su "njegove vetrenjače"? Protiv čega se bori? Za šta i za koga? Koliko je ta borba besmislena i uzaludna?

ДОН КИХОТ ПОНОВО ПРЕД ПУБЛИКОМ НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ: Премијера чувене Маснеове опере вечерас у Народном позоришту у Београду

Foto Promo

Nije mi bio izazov da po ko zna koji put publika gleda pomalo smešnog i luckastog starca u oklopu, na mršavom konjčetu, kako sa kopljem u ruci juriša na vetrenjače, za čast i u slavu ljubavi prema uzvišenoj Dulsineji a sve uz pomoć svog vernog sluge i prijatelja Sanča Panse.

Ova su pitanja vodila rediteljku Ivanu Dragutinović Maričić kroz proces rada na operi Žila Masnea "Don Kihot", koja će večeras doživeti premijeru na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

- Posle naših ali i generalne probe druge postave siguran sam da smo uspeli da napravimo dobru predstavu, rediteljski, glumački i u segmentu scenskog pokreta za šta dugujemo zahvalnost Ivici Klemencu, dok je dirigent Đorđe Stanković izvukao maksimum iz našeg Hora i Orkestra - kaže bas Ivan Tomašev, "premijerni" Don Kihot, koji će se u ovoj roli smenjivati sa veteranom Miodragom D. Jovanovićem i mladim bas baritonom Stefanom.

- Moj najjači utisak su baš mlade nade, kako fantastični Pavlović, tako i mecosopran Jana Cvetković (koja će tumačiti Dulsineju naizmenično sa Aleksandrom Angelov i Željkom Zdjelar). 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)