"DADOV" ĆE ZABLISTATI DO OKTOBRA: Ana Brnabić i Goran Vesić obišli radove na obnovi Omladinskog teatra

S.V.

06. 02. 2022. u 14:03

REKONSTRUKCIJA Omladinskog pozorišta "Dadov", koja je počela krajem prošle godine, biće okončana do oktobra. Ovo su najavili predsednica Vlade Ana Brnabić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji su obišli radove na obnovi ove kulturne ustanove.

ДАДОВ ЋЕ ЗАБЛИСТАТИ ДО ОКТОБРА: Ана Брнабић и Горан Весић обишли радове на обнови Омладинског театра

Foto Arhiva

Premijerka Brnabić je podsetila da je Gradska uprava izdvojila oko 170 miliona dinara za sanaciju "Dadova", pozorišta koje postoji od 1958. a od 1969.godine je u zgradi na Vračaru koja od tad nije obnavljana.

- Mislim da svi znaju koliko je važno ulaganje u kulturu i obrazovanje kao stubove uspešne i jake države u 21.veku - istakla je premijerka. - Ovde su rađene samo neke zakrpe i to je za sve koji su radili u "Dadovu" izgledalo dosta tužno i sramotno, u smislu našeg odnosa prema mladim i kreativnim ljudima. Zato je došlo vreme da uložimo dosta novca u njih.

Gotovo da nema glumca koji nije počeo karijeru u "Dadovu", zato je sanacija ovog teatra veoma važna za kulturu u Beogradu, kaže Vesić.

- "Dadov" je institucija koja je jedna vrsta inkubatora za beogradsku kulturu i pozorišta, koji treba da nam stvori velike pozorišne zvezde. Konačno su dočekali da dobiju skoro novu zgradu.

Premijerka je najavila da će ove ili naredne godine početi izgradnja koncertne dvorane i doma Beogradske filharmonije, Muzeja Nikole Tesle u staroj elektrani, radovi na staroj ložionici koja će biti kreativni centar prestonice. Takođe, ona je najavila da u septembru kreće gradnja Muzeja istorije Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)