"HEROJI" NA FESTU: Film Gorana Nikolića o srednjovekovnoj Srbiji posle kosovskog boja

D.B.M.

04. 02. 2022. u 18:32

FILM "Heroji" reditelja Gorana Nikolića premijerno će biti prikazan na predstojećem "Festu". Smeštena u srednjovekovnoj Srbiji posle Boja na Kosovu, ovo je priča posvećena svim onim herojima koji nisu opevani u pesmama.

ХЕРОЈИ НА ФЕСТУ: Филм Горана Николића о средњовековној Србији после косовског боја

FOTO: Promo

Film prati ratnika koji je preživeo Kosovsku bitku i pokušava da se vrati kući nakon završenog boja. Tokom svog putovanja sreće divljeg dečaka i oni nastavljaju dalje zajedno u potrazi za utočištem.

Glavne uloge su poverene Mladenu Sovilju i Todoru Jovanoviću, dok je narator filma Žarko Laušević. Sovilj u filmu nosi deo kostima (mač i štit) koji je upravo Žarko Laušević nosio u filmu "Boj na Kosovu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu