NASTAVAK EPSKE PLOVIDBE: Druga sezona ratne drame "Podmornica" od večeras na RTS 2

Jl. B.

05. 02. 2022. u 10:38

VISOKOBUDžETNA ratna drama "Podmornica" nastavlja epsku plovidbu na domaćim televizijskim talasima.

НАСТАВАК ЕПСКЕ ПЛОВИДБЕ: Друга сезона ратне драме Подморница од вечерас на РТС 2

Foto RTS

Sa posadom serije ponovo ćemo zaroniti u dubine večeras, kada na RTS 2 stiže druga sezona koju ćemo pratiti vikendom od 22.00. Inspiracija za hvaljenu nemačku seriju bili su čuveni film Volfganga Petersena iz 1981, koji je nominovan za Oskara i "Zlatni globus", i bestseler Lotara-Gintera Buhajma iz 1973.

Drugi ciklus "Podmornice" režirali su Matijas Glasner i Rik Osterman, a snimana je tokom 2019. u La Rošelu, Mančesteru, Liverpulu, Pragu i Malti. U novih osam epizoda videćemo impresivne akcione scene, neočekivane preokrete i još živopisnih likova. Radnja nas vodi u decembar 1942. godine, kada iskusnog kapetana Johanesa von Rajnharca (Klemens Šik) pošalju na tajnu misiju na Istočnu obalu SAD. Iz njegove podmornice U-822 iskrcaće se tri agenta, koja nameravaju da izvrše sabotažu.

Johanesova lojalnost je dovedena u pitanje i podmornica U-612, pod komandom Ulriha Vrangela (Štefan Konarske), kreće u poteru. Tada bivši komandant podmornice U-612 Klaus Hofman (Rik Okon) jedva izmiče smrti u Atlantskom okeanu. U Njujorku, Hofman nalazi utočište kod Sema Grinvuda (Vinsent Kartajzer), koji mu duguje život, i upoznaje Bergera (Tomas Krečman), ljigavog advokata nemačkog porekla. U međuvremenu, u luci La Rošel, Simon Štraser (Viki Krips) i dalje u tajnosti pomaže ljudima pod nacističkom okupacijom. Šef Gestapoa Hagen Forster (Tom Vlašiha) drži Simon na oku dok ona i njena cimerka, Margo Bostal (Fler Žefrije), planiraju beg jedne jevrejske porodice.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini