MARKES SAKRIO ĆERKU OD SVIH: Otkrivena tajna slavnog Nobelovca

A. P.

18. 01. 2022. u 21:51

SLAVNI kolumbijski pisac i nobelovac Gabrijel Garsija Markes imao je vanbračnu ćerku Indiru Kato i to je bila njegova najveća i višedecenijska tajna - objavio je novinar i urednik kolumbijskog dnevnog lista El Universal Gustavo Tatis u velikoj priči, a koju su preneli svi svetski mediji.

МАРКЕС САКРИО ЋЕРКУ ОД СВИХ: Откривена тајна славног Нобеловца

Foto AP/Arhiva Novosti

Tatis je u svom autorskom tekstu napisao je da je za postojanje Markesove vanbračne ćerke, danas uspešne meksičke filmske producentkinje, čuo prve glasine u vreme piščeve smrti, 2014. godine. Ovu vest su mu potom potvrdili Daso Salvador, piščev prijatelj i biograf i njegov višedecenijski prijatelj Giljermo Angulo, ali su ga molili da sačeka sa objavljivanjem ove vesti.

Markes je Indiru dobio iz vanbračne veze sa meksičkom novinarkom i scenaristkinjom Suzanom Kato, sa kojom se upoznao početkom devedesetih. Nobelovac i Suzana upoznali su se, kako se pretpostavlja, dok su sarađivali na scenariju za igrani film Con el amor no se juega (1991) i za kratkometražni El espejo de dos lunas.

Tatis je naveo da za Indirino postojanje znaju i njegova dva sina iz braka sa Merecedes Gonča koji je trajao više od pola veka. Markes ćerku nikada nije zvanično priznao, ali je njeno postojanje bilo "javna tajna" za njegove prijatelje. Iako nije bio blizak sa ćerkom, nobelovac je, po svedočenju prijatelja, pored ostalog, Indiri kupio kuću i automobil.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna