U KUĆI LEGATA "BEOGRADSKI FESTIVAL MOZAIKA": Izložba, radionice, predavanja

M.A.K.

14. 01. 2022. u 18:27

BEOGRADSKI festival mozaika III, biće održan u "Kući legata"( Kneza Mihaila 46), od 18. januara do 9. februara.

У КУЋИ ЛЕГАТА БЕОГРАДСКИ ФЕСТИВАЛ МОЗАИКА: Изложба, радионице, предавања

Foto promo

Pored izložbe, deo programa su i stručna predavanja i radionice mozaika ateljea "Kamen" i "Lom", koje će se održavati četvrtkom i petkom tokom trajanja manifestacije.

Predavanja počinju, 19. januara, kada će, od 17 časova, dr Kristina Šarić (Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Beogradu) govoriti na temu "Čitanje kamena: zapisi makro- i mikrosvetova", a potom dr Josip Šarić (Arheološki institut Beograd) o "Kamenim korenima civilizacije".

Utorak, 25. januara,u isto vreme, planirano je predavanje dr Zoran Miladinović (Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Beogradu) - "Dragi kamen Srbije" i dr Alena Zdravković,(Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Beogradu) "Stvaranje Zbirke minerala iz Srbije kroz vekove".

Dr Filip Jevtić (Matematički institut SANU): govoriće o "Teselaciji u matematici i umetnosti", 26. januara, a Vesna Crnoglavac,  muzejski savetnik (Narodni muzej Niš)o mozaicima Konstantinove vile u Medijani, u utorak 1.februara.

Šta su antički istoriografi umetnosti govorili o mozaiku, otkriće dr Zoja Bojić (Institut za književnost i umetnost) u sredu, 2. februara, a dan uoči zatvaranja festivala, 8. februara,Petar Vujošević, likovni umetnik, održaće predavanje "Mozaička slika - arhetipsko izvorište kreativnog procesa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri