IZLOŽBA STARE I RETKE KNJIGE U BIBLIOTECI GRADA BEOGRADA: Nova vitrina za raritete

M.A.K.

23. 12. 2021. u 15:59

U PROSTORU Pozajmnog odeljenje Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailova 56), otvorena je izložba "Kulturna dobra od izuzetnog značaja Biblioteke grada Beograda: Stare i retke knjige 17. veka na stranim jezicima", čiji je autor Ljubica Ćorović, koja je napisala i katalog.

ИЗЛОЖБА СТАРЕ И РЕТКЕ КЊИГЕ У БИБЛИОТЕЦИ ГРАДА БЕОГРАДА: Нова витрина за раритете

Foto promo BGB

Postavka je deo projekta "Prezentacija restaurirane i konzervirane stare i retke bibliotečke građe Biblioteke grada Beograda od izuzetnog i velikog značaja putem specijalne izložbene vitrine". Namera projekta je bila da se nabavkom posebne izložbene vitrine (koja omogućava kontrolisanu, optimalnu temperaturu i vlažnost) dugoročno obezbede uslovi za prezentovanje vredne građe iz fondova BGB, stručnoj i najširoj javnosti, koja je kupljenja uz novčanu pomoć od 2.780.000 dinara, dobijenih od Ministarstva kulture i informisanja.

Zahvaljujući u njoj, u punoj meri će moći da se prikažu ne samo stare i knjige, već i kartografska građa i periodika. Fond stare i retke knjige BGB, jedan je od najvećih i najvrednijih ovog tipa u Srbiji, sa više od hiljadu naslova od izuzetnog i velikog značaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024