ŠAMS U BEOGRADU: Poznati egipatski pijanista nastupa u Kolarcu

D.B.M.

10. 12. 2021. u 14:05

EGIPATSKI pijanista koji živi u Njujorku, Mohamed Šams, gostuje prvi put u Srbiji u organizaciji ArtLinka i Ambasade Egipta u Srbiji. Koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine biće održan u ponedeljak, 13. decembra, a potom slede koncerti u Bačkoj Palanci, Novom Sadu i Zaječaru.

ШАМС У БЕОГРАДУ: Познати египатски пијаниста наступа у Коларцу

FOTO: Promo

Šams će imati širok repertoar na ovih nekoliko koncerata od Baha, Betovena, preko romantičara pa do egipatskih kompozitora. Na turneji će nastupiti i u klavirskom du sa pijanistkinjom Jovankom Višekrunom Janković.

Šams uživa u raznolikom muzičkom životu kao izvođač sa jakim naglaskom na kamernoj muzici i zanemarenim i retkim kompozitorima kasnog devetnaestog i zagovornik muzike dvadesetog veka. Izvodio je raznovrstan repertoar kao kamerna muzika i solista širom Sjedinjenih Država, kao i u Engleskoj, Škotskoj, Italiji, Austriji, Češkoj, Nemačkoj, Hungri, Tunisu, Kini, Hong Kongu, Japanu i Egiptu. Nastupao je kao solista na istorijski značajnim mestima širom sveta, a i kao solista sa svetski poznatim orkestrima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!