ČUVENA MILANSKA SKALA OTVORILA SEZONU: Premijera "Magbeta" uprkos pandemiji

Tanjug

08. 12. 2021. u 09:19

ČUVENA Milanska skala je otvorila svoju novu sezonu premijerom opere "Magbet" Đuzepea Verdija, uprkos još jednom talasu kovida-19 koji je primorao druga pozorišta širom Evrope da ponovo zatvore svoja vrata.

ЧУВЕНА МИЛАНСКА СКАЛА ОТВОРИЛА СЕЗОНУ: Премијера Магбета упркос пандемији

Foto: EPA

Među posetiocima su bili predsednik Italije Serđo Matarela i modni kreator Đorđo Armani, ali je, kako ocenjuje britanski list “Gardijan”, raspoloženje bilo nešto uzdržanije nego što je uobičajeno za ovaj događaj koji se smatra vrhuncem u evropskom kulturnom kalendaru.

Pozorišta u Beču, Drezdenu i Lajpcigu su nedavno ponovo zatvorena zbog pandemije.

- Kada vidite da je toliko velikih pozorišta zatvoreno, moram da kažem da smo srećni što smo stigli na premijeru - izjavio je generalni direktor Milanske skale Dominik Majer.

Skala je u septembru nastavila rad u punom kapacitetu, ali posetioci moraju da pokažu zdravstvene propusnice koje potvrđuju da su vakcinisani ili da su se nedavno oporavili od virusa.

Takođe se zahteva nošenje maski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)