SNIMCI ZA ZBIRKU KOLEKTIVNOG SEĆANJA: Završetak foto-konkursa "Život u Srbiji u doba korone"

M.A.K.

30. 11. 2021. u 17:34

ISTORIJSKI muzej Srbije, u želji da se dokumentuju i ovekoveče novonastale okolnosti izazvane pandemijom virusa Kovid-19 (izolacija, život pod maskama i drugim epidemiološkim merama), raspisao je prošle godine foto-konkurs "Život u Srbiji u doba korone", koji će trajati do 31. decembra.

СНИМЦИ ЗА ЗБИРКУ КОЛЕКТИВНОГ СЕЋАЊА: Завршетак фото-конкурса Живот у Србији у доба короне

Foto promo IMS

Cilj konkursa je stvaranja kolekcije fotografija iz različitih krajeva naše zemlje nastalih od početka pandemije, koje će ostati sačuvane kao autentično svedočanstvo o vremenu kroz koji kao društvo prelazimo u protekle dve godine.

Konkurs "Život u Srbiji u doba korone" predstavlja i početak formiranja Zbirke digitalne fotografije IMS, koja će biti dopunjavana fotografijama koje zavređuju da ostanu sačuvane u našem kolektivnom sećanju.

Fotografije dokumentarnog tipa u što većoj rezoluciji i bez naknadnih obrada i intervencija, koje bi mogle postati deo kulturnog nasleđa, mogu se poslati na elektronsku adresu fotokonkursims@gmail.com zajedno sa sledećim podacima: ime i prezime autora, broj telefona, datum i mesto nastanka fotografije, kao i kratak opis.

Po završetku konkursa, tokom januara, kustosi IMS napraviće izbor, a autorima odabranih fotografija će biti svečano uručene godišnje karte za posete izložbama u IMS i Konaku kneza Miloša u Topčideru, kao i druge vredne nagrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)