POVRATAK BELOG INDIJANCA: Objavljen šesti tom popularne serije "Pogrebnik"

A. P.

30. 11. 2021. u 14:32

NAJVEĆI vestern nakon Bluberija... Tako je izdavač "Dargaud" okarakterisao svoj ambiciozni strip serijal "Pogrebnik" još pre njegovog objavljivanja, i time stavila ogroman teret na pleća svog novog vestern čeda.

ПОВРАТАК БЕЛОГ ИНДИЈАНЦА: Објављен шести том популарне серије Погребник

Foto "Makondo"

Ali, već svojim prvim brojem, "Pogrebnik" je opravdao velika očekivanja, i strip je doživeo ogroman uspeh kod publike, dobivši pritom i visoke ocene kritičara. Prvi album samo u prvoj godini prodat je u 200.000 primeraka širom Evrope, a svi albumi do sada u više od milion primeraka.

Sada je srpski izdavač "Makondo" objavio šesti tom ove popularne serije "Pogrebnik 6 - Salvahe", koji, zapravo, predstavlja nastavak priče započete u prethodnom delu "Beli Indijanac".

Foto "Makondo"

U petom nastavku, Sid Bošam dobija nalog od svoje verenice Džozefine Barkli da pronađe ostatke njenog sina Kaleba, kojeg su zarobili Apači i koji je sahranjen u srcu zabranjenih zemalja Arizone. Da bi izvršio ovu misiju, on poziva Džonasa Kroua, svog prijatelja iz detinjstva i pogrebnika. Ono što joj nije rekao je da je sam otrovao Kaleba.

Foto "Makondo"

Foto "Makondo"

I da je Kaleb, oženivši se Indijankom po imenu Salvahe, i sam postao Apač pod ratnim imenom Beli Indijanac. Vrativši se sa lešom Kaleba, Salvahe i Čatom, detetom rođenim u njihovoj zajednici, Bošam uživa u svom trijumfu. Konačno će moći da se oženi Džozefinom, najbogatijom ženom u Tusonu, pod uslovom da se Džonas Krou drži zvanične verzije i nikome ne otkrije da je Sid odgovoran za smrt mladića. Ali, Salvahe je odlučna da, uz pomoć Džonasa, osveti sećanje na Belog Indijanaca...

Ovaj šesti tom serije, crtačkim majstorstvom Ralfa Majera, talentom za kolor Karolin Delabi i moćnom maštom Gzavijea Dorisona, potvrđuje mesto "Pogrebnika" u samom vrhu vesterna u stripu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!