TRI FINALNE POSTAVKE ZA TEKUĆU SEZONU U KCB: Od "Ličnih radova" do "Leteće stanice za spašavanje"

M. A. K.

22. 11. 2021. u 17:40

U SVA tri izložbena prostora Kulturnog centra Beograda, u četvrtak 25. novembrau 19 časova, biće otvorene postavke kojima će ova institucija zaokružiti ovogodišnju sezonu.

ТРИ ФИНАЛНЕ ПОСТАВКЕ ЗА ТЕКУЋУ СЕЗОНУ У КЦБ: Од Личних радова до Летеће станице за спашавање

Foto promo KCB

Obeležavanje jubileja "Artgeta" nastavlja se izložbom koju su osmislili umetnički direktori Galerije iz 2017. godine - Slađana Petrović Varagić i Miroslav Karić. Oni su pripremili postavku na kojoj predstavljaju fotografske, filmske i video radove iz arhive Dragice Vukadinović - "Lični radovi".

U Likovnoj galeriji biće, u vidu velikih zidnih slika, izloženi crteži Predraga Damjanovića, a izložba nosi naziv Black notebook ("Crna sveska"). Damjanović, kako piše u najvi, izlazi izvan okvira samog crteža, ali i zvan okvira stripa i tabli na kojima se on obično stvara i pravi postavku koja funkcioniše na više nivoa. Ulaskom u galeriju ulazi se u nadrealan svet koji nema svoje čvrsto utemeljenje u ničemu poznatom.
Samostalna izložba u galeriji "Podroom", deo je nagrade Kulturnog centra Beograda,  koju su Eva Kotjatkova i Dominik Lang, dobili na 57. Oktobarskom salonu. Postavka koju, uz njih potpisuje je Ana Žofi Langova, nosi ime "Leteća stanica za spašavanje (na popravci)". 
Izložbe će biti otvorene za posetioce do 31.decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri