NA POČETKU BEŠE SVETLO: Postavka "Odroni vremena" Teodora Rakidžića u Galeriji 73

M.A.K.

16. 11. 2021. u 19:09

IZLOŽBA slika i crteža "Odroni vremena", autorke Teodore Rakidžić, biće otvorena u četvrtak 18. novembra, u 18 časova, u Galeriji `73 na Banovom brdu.

НА ПОЧЕТКУ БЕШЕ СВЕТЛО: Поставка Одрони времена Теодора Ракиџића у Галерији 73

Foto promo Galerija 73

Reč je o petom samostalnom predstavljanju umetnice mlađe generacije, koje donosi radove nastale u prethodne tri godine: crteže u tehnikama ugljena i krejona na papiru, i slike u tehnici ulja na platnu.

- Svetlosna senzacija kao motiv je početna provokacija u istraživačkom postupku na koji autorka prvenstveno reaguje emocijom - tvrdi Goran Jović u tekstu u katalogu.

Rođena 1995. godine u Beogradu, umetnica je završila slikarski odsek Fakulteta likovnih umetnosti, u klasi profesora Branka Rakovića.

Od 2020. je na doktorskim studijama na istom fakultetu, a godinu dana pre toga, pohađala je Letnju akademiju umetnosti u Salzburgu, u klasi profesorke Svenje Daininger, kada je bila i učesnik radionice "Beleške o pristupima" nemačke umetnice Katarine Hinsberg u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Od 2021. zaposlena je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u zvanju istraživača-pripravnika.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili