ŽIVOTNA PRIČA "ČOVEKA PAUKA": "Čarobna knjiga" objavila nova izdanja stripova o popularnim starim i novim junacima

A. V. V.

16. 11. 2021. u 14:34

PRIČA o tinejdžeru Piteru Parkeru koji posle ujeda pauka postaje superheroj Spajdermen odavno je osvojila svet.

ЖИВОТНА ПРИЧА ЧОВЕКА ПАУКА: Чаробна књига објавила нова издања стрипова  о популарним старим и новим јунацима

Foto "Čarobna knjiga"

Međutim, domaći ljubitelji stripa sada će moći da uživaju u posebnim avanturama kroz istoriju čuvenog Marvelovog junaka. "Čarobna knjiga" objavila je nedavno strip pod nazivom "Spajdermen - Životna priča" u kojem je opisano 57 godina u životu "čoveka pauka". Od novih izdanja ove kuće, pred čitaocima je i Džonsonov "Betmen Zemlja jedan", zatim 21. tom Fosterovog "Princa Valijanta", a za najmlađe drugi deo "Nesavladivog" Paskala Žuslena.

Autori Čip Zdarski i Mark Begli "ispleli" su specifičnu priču o Spajdermenu u kojem su prikazali život popularnog junaka od početka njegove karijere superheroja do kraja.

Avanture "čoveka pauka" i njegovih najbližih čitaoci će pratiti od rata u Vijetnamu preko tajnih sukoba i građanskog rata, pa sve do konačne misije sedamdesetdvogodišnjeg Spajdermena.

Pred ljubiteljima "DC komiksa" je i knjiga "Betmen Zemlja jedan" iz pera Džefa Džonsona, koji je u ovom stripu osmislio nešto drugačiji svet Mračnog viteza u saradnji sa crtačem Garijem Frenkom. Brus Vejn u novim avanturama susreće sa mnogobrojim preprekama u pohodu da pronađe prave ubice svojih roditelja. Na svom putu, kako se navodi u najavi stripa, suočiće se sa starim i novim zlikovcima, i ne bi li ih savladao, moraće da uposli mrežu agenata i pomoćnika.

Foto "Čarobna knjiga"

 

Radnja 21. toma Fosterovog "Princa Valijanta", jednog od najuspešnijih stripova svih vremena, događa se u periodu od 1979. do 1980. godine kada Galan, najmlađi prinčev sin, kreće na putovanje kako bi postao pravi vitez. U ovoj epizodi, stari poredak je ugrožen, pošto je Val, ostavši bez Raspevanog mača, zatočen u berberskim rudnicima soli, dok kralj Artur ostaje prikovan za postelju i čeka se dan kada će svet ostati bez njega. Dok vladarev polubrat Mordred kuje zaveru da preuzme presto, za to vreme Aleta istražuje ubistvo u Kromvolu...

Foto "Čarobna knjiga"

 

Za najmlađe čitaoce "Čarobna knjiga" donosi i nastavak Žuslenovog "Nesavladivog", nesvakidašnjeg superheroja koji uvek stiže u pomoć udovicama u nevolji, unesrećenim siročićima, a uvek je tu i da spasava pse, mačke, gradonačelnikovog sina, ceo grad, ali i čitavu planetu. Osim toga, njegova supermoć dozvoljava mu i da slobodno putuje po stranicama stripa, poigravajući se sa vremenom i prostorom kao niko pre i posle njega.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!