GENERACIJAMA JE OBELEŽIO DETINJSTVO: Legendarne emisije po kojima ćemo pamtiti Nenada Nenadovića

Novosti online

23. 09. 2021. u 10:42

GLUMAC Nenad Nenadović preminuo je u 57. godini u Beogradu, od posledica zaražavanja korona virusom.

ГЕНЕРАЦИЈАМА ЈЕ ОБЕЛЕЖИО ДЕТИЊСТВО: Легендарне емисије по којима ћемо памтити Ненада Ненадовића

Foto: Arhiva Novosti

Nenadović je počeo da glumi još kao dečak, kada je ostvario više zapaženih uloga, a tokom kasnije karijere radio je i kao voditelj različitih emisija, i za decu i za odrasle.

Generacije su odrastale uz "Fazone i fore", "Pet šou", "Zooteku", "Igraonicu"...

U legendarnoj "Zooteci" Nenadović je sa decom igrao igru "na slovo, na slovo", a onda bi na scenu stupio Aca Zooteka, koji bi pričao o životinjskoj vrsti koja je bila tema u toj epizodi.

Nenadović je vodio i razne kvizove, skrivene kamere i druge vrste programa, u čemu je bio veoma uspešan.

- Televizija je jedan drugačiji medij. Ja sam igrom slučaja 1990. godine dospeo na Treći kanal i počeo da radim neke dečje emisije. Bio je to "Pet šou". Sećam se svog prvog intervjua koji sam morao da obavim. To je bilo strašno. Mislio sam da ću pasti u nesvest. Imao sam toliku tremu, a imao sam pre toga i filmova, i serija... Televizija nije nimalo naivna. Ona za mene predstavlja jednu veš-mašinu u koju vi uđete, i ona vas vrti, vrti, i ako nemate vremena da izađete iz te mašine, posle nekoliko godina budete isceđeni, i ne znate gde se nalazite - opisao je svojevremeno Nenadović svoje iskustva vezana za rad na televizijskim emisijama.

Nenad Nenadović je rođen 20. oktobra 1964. godine u Beogradu. U glumačke vode je uplovio još kao dečak, a sa 13 godina je dobio ulogu Moljca u seriji "Povratak otpisanih". Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i ćerke Janu i Minu.

( Nportal)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave