GRAN PRI ZA „ĐURĐEVDAN“: TV Centru Svilajnac nagrada u Slovačkoj

Z. GLIGORIJEVIĆ

22. 09. 2021. u 23:13

DOKUMENTARNI film “I sutra je Đurđevdan” u produkciji TV Centra osvojio je glavnu nagradu „Golden Beggar“ na istoimenom festivalu u Slovačkoj, saopštio je na on-lajn prograšenju dobitnika predsednik žirija, glumac i reditelj Rodžer Vorod.

ГРАН ПРИ ЗА „ЂУРЂЕВДАН“: ТВ Центру Свилајнац награда у Словачкој

Foto: TV Centar

Ovo je veliki uspeh za Svilajnčane, jer je reč o prestižnom festivalu na kome se ove godine nadmetalo 277 ostvarenja iz 51 zemlje, a glavna nagrada Festivala već je postala dokaz uspešnog i kreativnog rada. Festival u prvi plan stavlja ostvarenje lokalnih televizija, a poslednjih godina uvedene su najviše nagrade i za mlade autore i produkcijske kuće.

- Ovo je naša četvrta nagrada na internacionalnim festivalima za film “I sutra je Đurđevdan”, koji je prošao selekcije više festivala i koji će ove jeseni biti prikazan u Rusiji, Francuskoj, Ukrajini, Rumuniji i drugim zemljama. Inače, ovo je 25. nagrada za naše dokumentarce, nije prvi Gran Pri, ali jeste prva pobeda na festivalu van Srbije – kaže za „Novosti“ glavni i odgovorni urednik TV Centra Predrag Todorović.

Ukoliko epidemiloška situacija bude dozvolila, nagrade 27. Internacionalnog filmskog festivala „Golden Beggar” biće dodeljene 30. oktobra u Košicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)